http://b.imagehost.org/0127/paizei.png

Trailers

This text will be replaced

Σάββατο 25 Δεκεμβρίου 2010

Τhe X-Files


ΤHE X-FILES



i291.photobucket.com/albums/ll318/basojack/xxxxx-1.jpg


Info
Πρόκειται για μια σειρά επιστημονικής φαντασίας, αμερικανικής/καναδικής παραγωγής που έκανε πρεμιέρα στις 10 Σεπτεμβρίου του 1993 στο κανάλι Fox και έκτοτε συμπλήρωσε 9 κύκλους. Με τον Chris Carter σεναριογράφο και τους David Duchovny και Gillian Anderson να ενσαρκώνουν το ανεπανάληπτο δίδυμο Mulder/Scully, η σειρά κέρδισε δεκάδες βραβεία, ανάμεσα στα οποία είναι 5 Χρυσές Σφαίρες και 16 Εmmys!

Υπόθεση
Δυο πράκτορες του FBI, η δύσπιστη Dana Scully και ο "believer" Fox Mulder καλούνται να ερευνήσουν και να εξιχνιάσουν υποθέσεις (X-Files) που φαίνονται να είναι πέραν του συνηθισμένου. Σε κάθε επεισόδιο έρχονται αντιμέτωποι με ποικίλα παραφυσικά φαινόμενα ή με πλεκτάνες της κυβέρνησης που μπαίνει εμπόδιο στο έργο τους, το οποίο δεν είναι άλλο απ’ την αποκάλυψη της αλήθειας.

Τύποι Επεισοδίων
Η σειρά αποτελείται από 202 επεισόδια τα οποία διακρίνονται σε 137 αυτοτελή και 65 μυθολογικά επεισόδια.
* Τα αυτοτελή είναι ανεξάρτητα επεισόδια, στα οποία βλέπουμε συνήθως το αγαπητό δίδυμο να ερευνά υποθέσεις που έχουν να κάνουν με παραφυσικά φαινόμενα, θρύλους που ζωντανεύουν κλπ. . . Να σημειωθεί πως τα γεγονότα που παρουσιάζονται στα αυτοτελή, δεν είναι πάντα δημιούργημα της φαντασίας του Chris Carter. Πολλές φορές υπάρχουν αναφορές για τα γεγονότα αυτά.
* Tα μυθολογικά επεισόδια δεν είναι ανεξάρτητα μεταξύ τους, αλλά βρίσκονται σε μια συνεχή γραμμή. Εδώ εμφανίζονται οι μυθολογικοί χαρακτήρες (κακοί και καλοί), οι οποίοι δημιουργούν ένα πιο. . .ουαου κλίμα! Εδώ είναι που ο κυρ Carter δείχνει την λεβεντιά του! Μαζεύει αληθινά γεγονότα (πχ Roswell, Tunguska, 2012 κλπ) και τα συνεχίζει με την δικιά του μοναδική εκδοχή! Eδώ τα θέματα έχουν να κάνουν κυρίως με εξωγήινους και πάντα βλέπουμε πλεκτάνες από πλευράς κυβέρνησης για την συγκάλυψη της αλήθειας. Τα επεισόδια αυτά καλύπτουν περίπου το 1/3 της σειράς, βρίσκονται σε στρατηγικές θέσεις (στην αρχή, ενδιάμεσα και στο τέλος της κάθε σεζόν) και ξετυλίγονται σιγά-σιγά κατά την διάρκεια των 9 κύκλων, συνθέτοντας έτσι την μυθολογία των X-Files.

Cast


i291.photobucket.com/albums/ll318/basojack/-bitmap6-1.jpg
David Duchovny as
Agent Fox Mulder
i291.photobucket.com/albums/ll318/basojack/-bitmap4-1.jpg
Gillian Anderson as
Agent Dana Scully M.D.
i291.photobucket.com/albums/ll318/basojack/-bitmap3-1.jpg
Mitch Pileggi as
Walter Skinner
i291.photobucket.com/albums/ll318/basojack/-bitmap5-1.jpg
William B. Davis as
Cigarette Smoking Man
i291.photobucket.com/albums/ll318/basojack/-bitmap2.jpg
Tom Braidwood as
Melvin Frohike
i291.photobucket.com/albums/ll318/basojack/-bitmap.jpg
Dean Haglund as
Richard 'Ringo' Langly
i291.photobucket.com/albums/ll318/basojack/-bitmap2-4.jpg
Bruce Harwood as
John Fitzgerald Byers







Random Info
* H σειρά απέκτησε πάρα πολλούς οπαδούς ανά τον κόσμο, και θεωρείται αυθεντία στο είδος της. (sci-fi με εξωγήινους)
* Μέσω των X-Files διαδόθηκαν πολλά σλόγκαν. (I want to believe, trust no one, the truth is out there κλπ)
* Η 2η photo είναι αφίσα σταθμός στην ιστορία των X-Files. Βρίσκεται στο υπόγειο γραφειάκι που μοιράζονται ο Mulder και η Scully. Mας συνόδευσε για σχεδόν μια δεκαετία.
* Το Theme Song των X-Files (βλ. βιντεάκι) γνώρισε ιδιαίτερα μεγάλη επιτυχία. Χτύπησε την 1η θέση στα singles charts της Γαλλίας και την 2η στην Αγγλία. Ήταν η τέλεια επιλογή τραγουδιού για την σειρά, καθώς βυθίζει τον τηλεθεατή σε ένα κλίμα μυστηρίου, που εκφράζει το είδος της σειράς.
* To κάθε επεισόδιο διαρκεί 45 περίπου λεπτά.
* Όταν τέλειωσε ο 5ος κύκλος βγήκε η ταινία Χ-Files: Fight the Future, η οποία αποτελεί συνδετικό κρίκο της 5ης κ της 6ης σεζόν.
* Το καλοκαίρι του 2008 βγήκε και 2η ταινία με τίτλο The X-Files: I Want To Believe.
* Πιστεύω πως πρόκειται για ένα masterpiece που έχει τους καλύτερους χαρακτήρες ever! Μπορεί να είναι παλιά σειρά, αλλά είναι ακόμα πολύ μπροστά! Το περιεχόμενο και η θεματολογία της δεν έχουν παλιώσει ακόμα. Αξίζει να την δείτε τώρα, που ακόμα θεωρείται σειρά επιστημονικής φαντασίας. Σε λίγα χρόνια θα μιλάμε για μία κλασσική αστυνομική σειρά!

The X-Files Intro

XFiles entry






i291.photobucket.com/albums/ll318/basojack/UFO-1.gif
 




 

by taleporos

1 σχόλιο: