http://b.imagehost.org/0127/paizei.png

Trailers

This text will be replaced

Σάββατο 25 Δεκεμβρίου 2010

The Chronicles of Narnia

Τα Χρονικα της Ναρνια

του C.S. Lewis.


www.thewarmerdams.net/cathy/cslewisportrait.jpg


Σχετικά άγνωστο στο ελληνικό ευρύ κοινό το έργο του Ιρλανδού παραμυθά. Ο στενός φίλος του JRR Tolkien και συνεργάτης στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης είναι πολυγραφότατος.

Βαθύτατα πνευματικός, ένας απολογητής του Χριστιανισμού, επικρίθηκε και για τη μεταφορά χριστιανικών ιδεών στα έργα του.
Τα Χρονικά της Νάρνια (The Chronicles of Narnia) αποτελούν μία συλλογή 7 βιβλίων - περιπετειών σε έναν κόσμο φαντασίας. Μπορεί το βάθος της κοσμογονίας/θεογονίας να μη συγκρίνεται με το αριστούργημα του στενού του φίλου, αλλά τα παραμύθια του αγαπήθηκαν πάρα πολύ.

Πολύ σημαντική είναι η μεταφορά τεσσάρων βιβλίων στην τηλεόραση από το BBC (με τις εξαιρετικές παιδικές σειρές). Κάπως έτσι ήρθα κι εγώ σε επαφή με τη Νάρνια για 1η φορά, μέσω της κρατικής τηλεόρασης.

Τα βιβλια με την σειρά είναι τα εξής:



1. Ο ανεψιός του μάγουwww.matia.gr/7/71/7102/images/1_9.jpg 2. Το λιοντάρι, η μάγισσα και η ντουλάπαwww.matia.gr/7/71/7102/images/1_10.jpg
3. Το άλογο και το αγόρι τουwww.matia.gr/7/71/7102/images/1_11.jpg 4. Ο πρίγκιπας Κασπιανόςwww.matia.gr/7/71/7102/images/1_12.jpg
5. Ο ταξιδιώτης της αυγήςwww.matia.gr/7/71/7102/images/1_13.jpg 6. Ασημένιος θρόνοςwww.matia.gr/7/71/7102/images/1_14.jpg
7. Η τελευταία μάχη.
www.matia.gr/7/71/7102/images/1_15.jpg








ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΕΙΡΑ




blog.redbox.com/redblog/images/2008/11/10/chroniclesofnarniatv.jpg







Mην μου πειτε οτι δεν σας λέει τίποτα το παρακατω αποσπασμα...Δεν σας ξυπνά αναμνήσεις;


Για εκείνους σας που ενδιαφέρεστε για τις σειρές υψηλων προϋπολογισμών και τα σημερινά πρότυπα των ειδικών εφέ, θα απογοητευθειται πολυ. Εκτός από το χαμηλό προϋπολογισμό που ξοδεύτηκε σε αυτήν την σειρα, είναι μια θαυμάσια μεταφορά των κλασικών μυθιστορήματων του C.S. Lewis.


Season 1




www.bbc.co.uk/shropshire/content/images/2005/12/09/hawkstone_narnia_gallery_02_470x300.jpg

mmimageslarge.moviemail-online.co.uk/Narnia1.jpg

mmimageslarge.moviemail-online.co.uk/Narnia9.jpg


Trailer:






Το Λιονταρι, η Μαγισσα και η Ντουλαπα. Η ιστορία μας φαίρνει στην κύρια πλοκή του 2ου βιβλίου των Χρονικών της Ναρνια όπου ο Peter, ο Edmund, η Susan, και η Lucy στέλνονται σε μια απόμακρη περιοχη για να δραπετεύσουν απο τον κίνδυνο και τον όλεθρο του 2ου Π.Π. Ζωντανοί με έναν γέρο καθηγητή ανακαλύπτουν σύντομα μια ντουλάπα που τους παίρνει στο μαγικό κόσμο της Νάρνια. Εκεί αντιμετωπίζουν τη κακια λευκη μάγισσα με τη βοήθεια των περιεργων μαγικών πλασμάτων και των ζωικών φίλων (και φυσικά του βασιλιά Aslan). Όσο επαναλαμβανόμενη κι αν ειναι αυτή η δήλωση, είναι απολύτως αλήθειες, η σειρα αυτη σας φερνει πίσω στην παιδική σας ηλικία. Αυτη η σειρα είναι πλήρης στην ουσία και η πλοκή της ιστορίας θα υπερησχησει εναντι σε οποιοδήποτε ελαττώμα στα ειδικά εφέ.


Season 2





img255.imageshack.us/img255/4504/narnia1.jpg

img254.imageshack.us/img254/2010/narnia2.jpg

img440.imageshack.us/img440/6075/narnia3.jpg


Fantrailer:








O πρίγκηπας Κασπιανος (2 επεισοδια). Τα παιδιά επιστρέφουν στη Νάρνια για να βοηθήσουν το νέο πρίγκηπά της, ένα νέο αγόρι που είναι μπερδεμενο για το παρελθόν του κόσμου που χρειάζεται βοήθει9α για να εξασφαλίσει το μέλλον του. Kαμια σχεση με την εφφετζηδικη εκδοχη της Disney. Επίσης στην ίδια σεζον είναι και Ο Ταξιδιώτης της Αυγης(4 επεισόδια).Σε αυτα τα επεισοδια τα μικροτερα αδερφια(Edmund, Lucy) επιστρεφουν στην Ναρνια αλλά οχι μονα τους, ο ενοχλητικός ξάδελφός τους Γιούστας και άλλοι νέοι χαρακτήρες συνεχίζουν να μας εκπλησουν στις τρομερες περιπετιες τους στις ανατολικές θάλασσες, αναζητώντας το Τέλος του Κόσμου και τη Χώρα του Ασλάν!

Season 3




www.narniaweb.com/forum/uploads/icarus/1A9D7_Silver_Chair_Door.jpg



Fantrailer:






Ο ασημένιος θρόνος. Εδω συναντάμε τον Γιουστας που είχαμε γνωρίσει στην προηγούμενη σεζον. Το ταξίδι που είχε κάνει τότε στην Νάρνια του έχει βελτιώσει τον χαρακτήρα θεαματικά. Είναι πια ένα ευγενικό παιδί με ήθος και ιδανικά. Ο Ασλάν τον καλεί, πάντα με μαγικό τρόπο, στην Νάρνια και του αναθέτει μια αποστολή. Μαζί του, από τον δικό μας κόσμο, μεταφέρεται στην Νάρνια και η συ5μμαθήτρια του, η Τζιλ. Η αποστολή που αναλαμβάνουν τα δύο παιδιά είναι υψίστης σπουδαιότητας. Πρέπει να αναζητήσουν και να φέρουν πίσω στην Νάρνια τον γιό του βασιλιά Κασπιανού, τον Ριλιανό. Ο πρίγκιπας Ριλιανός εξαφανίστηκε πριν δέκα χρόνια από την χώρα, λίγο καιρό μετά την δολοφονία της μητέρας του από ένα φίδι. Σύντροφος του Γιουστας και της Τζιλ σε αυτήν την αναζήτηση θα είναι ένα απίστευτα απαισιόδοξο και περίεργο πλάσμα, ο Λασπομούρμουρος. Οι τρεις σύντροφοι θα περιπλανηθούν στα βόρεια της μαγικής χώρας, θα από την γη των γιγάντων και τελικά θα φτάσουν στον υπόγειο κόσμο όπου βασιλεύει;


Πρεμιερα: 13 Νοεμβρίου 1988 (BBC)
Σεζόν: 3
Αριθμος Επεισοδίων/Σεζον: 6
Είδος: Παιδική, Περιπετεια,Φαντασιας

by taleporos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου