http://b.imagehost.org/0127/paizei.png

Trailers

This text will be replaced

Σάββατο 25 Δεκεμβρίου 2010

Monty Python's Flying Circus

Monty Python's Flying Circus


www.mwscomp.com/mpfc/mpfc1.jpg



image.guardian.co.uk/sys-images/Arts/Arts_/Pictures/2007/08/13/monty460.jpg


Στην ιστορία των sketch comedies(κωμωδίες αποτελούμενες από σκετσάκια), το "Ιπτάμενο Τσίρκο" των Monty Python, έχει χαρακτηριστεί ως οι Beatles του χιούμορ(!). Δημιουργήθηκε από την κωμική ομάδα Monty Python, αποτελείται από 4 seasons και συνολικά 45 επεισόδια, και προβλήθηκε από το BBC από το 1969 μέχρι το 1974.

Η σειρά έκανε αίσθηση για το πρωτότυπο, παράξενο, "αδύνατο να κατηγοριοποιηθεί", χιούμορ της. Χιούμορ σουρεαλιστικό, σατιρικό, κατάμαυρο, ευφυές και τελείως "των άκρων". H σειρά καταπιάνεται με ό,τι θέμα μπορεί να φανταστεί κανείς (χωρίς υπερβολή). Θρησκεία, οικογένεια, πολιτική, ανθρώπινες σχέσεις, τέχνες, φιλοσοφία κ.α. όλα γίνονται ένα στο μπλέντερ της ανελέητης σάτιρας που ασκεί η ομάδα. Γι' αυτό και η σειρά πολλές φορές αντιμετωπίστηκε εχθρικά και κατηγορήθηκε σκληρά από διάφορους "καθωσπρέπει" φορείς.

Tέλος πάντων, επειδή ό,τι και να γράψεις σε ενα review για αυτό εδώ το διαμαντάκι της Βρετανικής τηλεόρασης, είναι πολύ λίγο, σταματάω κάπου εδώ. Ελπίζω τα παρακάτω να είναι αρκετά. Προτείνω να την ψάξετε τη σειρά, δεν θα χάσετε



Created By And Starring:


www.pbs.org/montypython/images/bio_chapman.jpg
Graham Chapman
www.pbs.org/montypython/images/bio_cleese.jpg
John Cleese
www.pbs.org/montypython/images/bio_gilliam.jpg
Terry Gilliam
www.pbs.org/montypython/images/bio_idle.jpg
Eric Idle
www.pbs.org/montypython/images/bio_jones.jpg
Terry Jones
www.pbs.org/montypython/images/bio_palin.jpg
Michael Palin









Διάφορες ενδιαφέρουσες πληροφορίες:


- Οι Monty Python αποτελούνται από τους Graham Chapman, John Cleese, Terry Gilliam, Eric Idle, Terry Jones, Michael Palin. Όλοι τους είναι Βρετανοί, εκτός από τον Terry Gilliam, που είναι Αμερικάνος.

- Οι διάφοροι χαρακτήρες της σειράς, στην πλειοψηφία τους, υποδύονται από τους ίδιους τους Pythons, περιλαμβάνοντας και τους γυναικείους χαρακτήρες. Μερικές φορές, όμως, υπήρχαν χαρακτήρες που τους υποδύθηκαν άλλα-συχνά επανεμφανιζόμενα-μέλη του cast, όπως είναι η Carol Cleveland(έχει αναφερθεί ως το ανεπίσημο 7ο μέλος των Monty Pythons), και η Connie Booth(μετέπειτα σύζυγος του John Cleese).

- Στην λίστα των 100 καλύτερων τηλεοπτικών προγραμμάτων της Αγγλίας, που ετοίμασε το Βρετανικό Ινστιτούτο Κινηματογράφου το 2000, η σειρά βρίσκεται στην 5η θέση.

- Το 2007, το περιοδικό ΤΙΜΕ, συμπεριέλαβε τη σειρά στην λίστα με τα 100 καλύτερα τηλεοπτικά προγράμματα όλων των εποχών.

- Η σειρά προβλήθηκε στην Αμερική για πρώτη φορά το 2006 από το κανάλι PBS, και έπειτα προβλήθηκε το 2008 και από το Αμερικάνικο BBC

- Σε μια άλλη λίστα πάλι, αυτή των 50 καλύτερων κωμικών σκετς της τηλεόρασης, που δημιούργησε το Channel 4 το 2005, 5 από τα σκετς της σειράς υπάρχουν στη λίστα:

α)Dead Parrot (2η θέση)
β)Τhe Spanish Inquisition (12η θέση)
γ)Τhe Ministry of Silly Walks (15η θέση)
δ)Nudge Nudge (31η θέση)
ε)The Lumberjack Song (49η θέση)
Επίσης, το σκετσάκι Dead Parrot, είναι πρώτο σε μια άλλη λίστα των 50 καλύτερων σκετς, του www.nerve.com αυτή τη φορά.

- Στο "λεξιλόγιο" των υπολογιστών, οι όροι spam ( ακούς, tat; ) και η γλώσσα προγραμματισμού Python, προέρχονται από την σειρά.

- Εκτός από το Flying Circus, η ομάδα έχει κάνει και 4 ταινίες:
And Now For Something Completely Different (1971),
Monty Python and the Holy Grail (1975),
Monty Python’s Life of Brian (1979),
Monty Python's The Meaning of Life (1983). Αναζητήστε τες!



3 σκετσάκια, από τα καλύτερα της σειράς:






















Ιnfo:

Running Time: approx. 30-40 min.
No. of Seasons: 4
No. of Episodes: 45
IMDB Rating: 9.4/10



Links:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου